Lago di Como- Italia

Lago di Como sau Como Lake, a fost tot timpul una din destinațiile în care mi-am dorit să ajung. Văzînd o groază de fotografii de acolo, pur și simplu nu mai aveam răbdare să ajung acolo. Da, aveam așteptări, da îmi imaginam de nenumărate ori ce voi vedea acolo. Călătoria spre Varenna, unul din orășelele de unde poți admira lacul, a fost una extraordinară, de-a lungul traseului poți admira, podgorii, colorate în verde, roșu și galben, vederi cu munții Alpi ce te însoțesc o bună parte din drum, acele tuneluri prin munte care pentru mine încă rămîn fascinante. Natura, locurile frumoase sunt ceea ce pe mine mă fac cu adevărat fericita și mă încarcă cu o dorință si o energie de viață pe care înca mi-e greu să o explic.

Ajunși în Varenna, aveam, din nou,  o listă cu lucrurile "must do"  în acel orășel timp de o zi. Am început călătoria noastră cu un hiking pe munte spre Castello di Vezio, chiar vă recomand să faceți acest drum pe jos și să nu vă folosiți de ascensor, anume în drum spre Castel se deschid niște vederi spre lac, care pe mine personal mă făceau să îmi țin respirația pentru cîteva secunde și pur și simplu nu-mi venea să cred că văd această frumusețe în realitate. Tot pe acest traseu găsiți casele și grădinuțele localnicilor, colorate, îngrijite cu copaci de portocale și măsline în grădină.. Aroma de levănțică, hortensii și alte flori care cresc de-a lungul traseului, te însoțesc și te bucură atît în urcare spre castel cît și atunci cînd cobori înapoi spre lac.
 

Tot acolo sus la castel aveți ocazia să luați prînzul sau pur si simplu să serviți o cafea autentică, italiană. Mîncarea este pur și simplu g u s t o a s ă ^_^, iar bucuria de a lua prînzul, la aer curat, pe munte, înconjurată de o frumusețe extraordinară ( copaci roșii, galbeni, verzi, flori, munte, lac, căsuțe colorate, castel), și în liniște, tot ce se aude sunt doar păsările și din cînd, în cînd cîte un "ciao" :D, este ceva ce nu se compară cu nimic și ceva ce mi-aș dori să repet, cît de curînd posibil.

Coborînd muntele pe strădulițele înguste, pavate, am mers în Piazza San Giorgio, este vorba de centrul orașelului Varenna, acolo se deschid vederi extraordinare spre lacul Como, ceea ce este un adevărat rai, mai ales pentru un fotograf. Acolo am avut posibilitatea să cobor pe malul lacului, să îmi aleg o pietricică de energie, care să o iau cu mine acasă și pur și simplu să mă bucur de frumusețea și energia curată a lacului.
Dacă trăiți în zona Veneția, Padova, Mestre, dar chiar și Milano, vă recomand, să mergeți neapărat să vedeți această frumusețe, cu ochii voștri ^_^

!Pentru mai multe fotografii și insta stories, nu ezitați să dați un follow profilului meu de instagram :)!